Telefonos Bejelentkezés
06 20 361 1711

Sikered első lépése: Bocsáss meg magadnak!

Bármilyen változás nehézséget okozhat az életedben, ha nem tudsz magadnak megbocsátani. Ha nem vagy képes elfogadni, hogy hibáztál, vétettél, elhanyagoltál valamit, esetleg jobban is tehetted volna.

 

Mert bizony hibázunk. Hibáznunk kell. Ez emberi természetünk egyik ismérve. Elkerülhetetlen. Nem vagyunk mindig toppon, lehetetlen, hogy mindig a legjobb döntéseket hozzuk. És igen! Emberből vagyunk. Ezért halogatunk, kikerülünk döntéseket, esetleg szándékosan teszünk olyant, amit tudjuk, nem kellene.

De akkor ott ezt kellett tennünk. Akkor csak arra voltunk képesek, ami történt. Természetesen nem akarom a felelősséget kisebbíteni. Mindig képességeink maximális használatával, felelősségteljesen igyekezzünk tenni! De ez sajnos nem mindig megy, mer ez a tanulási folyamatunk része.

Az is előfordul, hogy szándékosan kárt okozunk. Ez persze nem helyes. Terhét cipelni fogjuk. De ezt is meg kell tudni bocsátani magunknak.
Az, aki képtelen megbocsátani magának, az nem képes elfogadni sem magát. Ha azt a darabot megtagadod magadban, aki elkövette a helytelen cselekvést, akkor már nem vagy egész! Hiányzik éned egy darabja, ami bizony ugyanúgy te vagy, mint a segítő, magasztos cselekedeteket végrehajtó önmagad.

Addig dolgozz magadon, amíg mindent meg nem bocsátasz magadnak, utána a többi magától megoldódik.

Miért haragudnál magadra, ha a teremtés sem teszi. Amikor „vétked” elkövetted nem rombolt Isten, bénító villáma a sárga földig. Mondhatod, de igen, megbüntetett az Ég, mert történtek rossz dolgok velem ezt követően. Én viszont azt mondom, hogy saját lelkiismereted kiegyensúlyozása vonzotta be, és engedte meg az életedben a „rosszat”, azért, hogy elkövetett „bűnöd” súlyát kisebbíteni tudd.

Épp ezért, ha sikereket szeretnél megtapasztalni az Életedben, akkor kapcsold ki az önkéntes törvényszéket magadban: azzal, hogy megbocsátod magadnak mindazt, ami történt.

Módszeresen haladj. Csoportonként, életévenként, vagy csak hagyd, hogy az emlékek vigyenek magukkal. Kezd el kitisztítani magad! Ahogy belejössz, úgy egyre őszintébb leszel magaddal, és olyan dolgok feletti felelősségedet is el mered ismerni, ahol eddig mást okoltál.

Egy dologra figyelj csak, de arra nagyon! Ne menj át önbüntetésbe, és önkritizálásba. Ne kisebbítsd magad, akármilyen hosszú is a listád. Fogadd el, hogy amikor ezek történtek, még nem voltál többre képes. Nem attól lennél te kevesebb másnál, hogy a listád hosszabb vagy rövidebb másoknál, hanem attól mennyire vagy őszinte önmagadhoz, és mennyire vagy képes megbocsátani magadnak! A leghosszabb lista tulajdonosa járja be a legszebb utat, ha képes mindezt végérvényesen kitörölni az életéből.

Ha megbocsátasz magadnak, automatikusan belép az életedbe az önszeretet, és onnantól a világ feléd fordul, és a megemelkedett rezgésedhez mérten elhalmoz munkádért ajándékaival.

Kapcsolat

Cím: 1011 Budapest Jégverem utca 6 3. emelet 4

Tel: 06 20 361 1711

Fax: (+361) 801-70-95

Email: ballaieniko@jivasolar.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

1